Obiective

1. Revizuirea strategiilor internaționale cu privire la date deschise și a literaturii științifice care sta la baza acestor strategii, în scopul de a îmbunătăți înțelegerea barierelor și oportunitaților existente pentru politica de date deschise.

2. Analiza impactului ce îl poate avea adoptarea unei politici de acces la date deschise la șase dintre cei mai mari producători de date spațiale guvernamentale din România.

3. Crearea unor tehnologii și a unor instrumente inovative pentru publicarea și organizarea datelor spațiale. Partea de cercetare a proiectului va fi dedicată creării un portal Web care va fi in măsura să demonstreze publicarea anumite date spațiale relevante, luând în considerare aspecte de cercetare cu privire la armonizarea datelor spațiale, implicarea utilizatorilor, aspecte de colaborare între utilizatori, implementarea unei navigații cartografice intuitive, aspecte privind calitatea datelor și vizualizarea cartografică a calitătii datelor spațiale.

4. Crearea unei metodologii comune pentru publicarea datelor spațiale. Rezultatele ce vor documenta cercetarea efectuată in domeniul portalurilor de date spațiale precum și a calității și armonizării datelor vor fi diseminate în forma unui manual.

5. Explorarea unor instrumente și metode care pot reduce costurile de publicare a datelor spațiale deschise, spre exemplu prin implicarea directă a utilizatorilor. Faptul că grupurile de utilizatori sunt disponibile să contribuie în mod voluntar a fost dovedit fără urmă de îndoială de proiecte ca Wikipedia, OpenLibrary sau OpenStreetMap.

6. Organizarea de evenimente de tipul zilelor de dezvoltare pentru a demonstra guvernului și instituțiilor guvernamentale valoarea deschiderii datelor spațiale și pentru a arăta multiplele feluri în care informația poate fi deschisă pentru a adduce avantaje sociale și economice.